Elektronik

Vilken spelkonsol är bäst?

By

Älskar du tv spel? Undrar du vilken som är bäst? Här kommer en jämförelse mellan några olika:

Xbox

Microsoft är företaget bakom xbox. De har konstruerat och marknadsfört tv-spels konsolen. Xbox släpptes i USA 2001. Det förstanamn på konsolen, under utvecklings tiden, var DirectX-box, vilket de senare ändrade till Xbox.

Det som är annorlunda med Xbox jämfört med andra tv-spels konsoler är att Xbox har ett nätverkskort och en IDE-hårddisk.

Det har nu lanserats en ny slimmad variant av Xbox, som heter Xbox one S. Den har mer funktioner och mer kraft. Bland annat så har den Bluray spelare som är kapabel att spela upp Ultra HD material.

Nya Xbox one S är 40% mindre, bara det är en anledning till att köpa just den konsolen.

De nya Xbox konsolerna är snygga och smidiga att ha i tv-bänken. Du behöver inte längre ha tv bänken 10 cm utifrån väggen för att få plats, då allt tänkta över och gjorts smidigare.

PlayStation

Sony PlayStation finns i flera upplagor – PS1 till PS4 och PS. Det är en cd baserad tv spels konsol som är tillverkad av Sony, och introducerades i Japan 1994. Redan då var det en succé och den som ses i mer än 100.000 exemplar den första veckan. På ett år levererades mer än 100 miljoner PlayStation enheter.

PlayStation har en otrolig HDR grafik, och du har 500 GB att spara dina spel och appar på.

Vid köp ingår 1 stycken duals chock 4 handkontroll, ett chat headset så du kan prata med dem du spelar med och mot, Hdmi kabel, mikro USB kabel och nätsladd.

Nintendo

Nintendo Switch är unik på sitt sätt att du kan använda konsolen på olika sätt. Du kan sitta hemma vid tv:n och spela eller ta med dig handkontrollen och spela vart du vill, när du vill.

Deras egna ord är att det är en ny era, du behöver inte längre anpassa ditt stressiga liv för att ha tid till att spela, utan konsolen har anpassat sig efter dig och ditt liv – och du kan därför nu spela mör som, var som.

Du kan koppla upp konsolen mot tv:n och spela med dina vänner eller din familj, eller så kan du ta med dig hand kontrollen och spela själv – Då fäller du bara upp den lilla skärmen på hand konsolen.

Ni kan totalt synka upp till 8 konsoler och spela med eller mot varandra.