Utrustning

Vilka hörlurar ska jag köpa?

By

Det finns många olika hörlurar att välja på, och vilken modell du vill ha eller vilka specifika egenskaper du eftersöker – det vet ju bara du. 
 


In-ear hörlurar 


In-ear hörlurar är ungefär samma sak som öronsnäckor. Denna typ av hörlurar tar väldigt lite plats, har låg vikt och är superenkla att använda.  
 
De Klassiska öronsnäckorna har ofta en sladd till din musikspelare, men nyare varianter har oftast bara en sladd mellan öronsnäckorna, eller ingen sladd alls. 
 


On-ear hörlurar 


Ett par on-ear hörlurar är halvstora med platta öron kuddar som är gjorda för att vila mot utsidan av dina öronen, men täcker dem inte helt.  
 
On-ear hörlurar ger dig ett väldigt kraftfullt ljud men samtidigt är du inte helt isolerad från omvärlden. Du blir inte heller för varm om öronen. Tack vare att de inte är så stora så passar de för användning på kontoret eller på bussen.  
 


Around-ear hörlurar 

Around-ear hörlurar, även kallade över-ear hörlurar, omsluter hela ditt öra så du får en ökad komfort och kan fokusera på musiken som du lyssnar på. Dessa hörlurar är generellt lite större och tyngre, men du går då förstklassigt ljud med en kraftig bas.  

 
Trådlösa hörlurar 

Om du vill känna dig helt fri när du lyssnar på musik så är detta det perfekta valet. De här hörlurarna ansluts trådlöst till din musikspelare via Bluetooth.  
 
Hörlurarna ger dig frihet och du slipper trassliga sladdar. Ett perfekt val för dig som tränar eller är i rörelse. 
 


Helt trådlösa hörlurar 

Helt trådlösa hörlurar kommer helt utan sladdar. Till skillnad från de trådlösa hörlurarna så har de inte en sladd mellan själva hörlurarna, och de har inte en sladd som ansluts till musikspelaren.  
 
Istället så ansluts de trådlöst till mobilen eller musikenheten via Bluetooth. Detta gör att de är speciellt anpassade för träning, men kan naturligtvis även användas när du åker tåg, buss eller är i rörelse. 
 
Vilka hörlurar väljer du?